Juustohampurilais pizzapallerot

Siis tämä on aivan loistava keksintö - pizza ja hampurilaiset kohtaavat! Ulkomaisilta sivuilta löytyy näistä erilaisia variaatioita ja Heavenly Bakings-blogi on ainakin tuonut tänne meidänkin tietoisuuteen näistä versionsa. Aivan nappi ohje, tätä on pakko hehkuttaa! Sämpylät ovat pehmoisia ja täyte sulaa suuhun <3 Loistava tarjottava esim illanistujaisiin. Meillä on tehty näitä monen monta kertaa ja täytteitäkin välillä vaihdeltu omien mieltymysten mukaan. Laitan tähän alkuperäisen reseptin sekä osoitteen blogin ohjeeseen http://heavenlybakings.blogspot.fi/2014/10/juustohampurilais-pizzapallerot.html

Juustohampurilais-pizzapallerot (12kpl)

Pizzataikina

3 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi hieman kättä kämpöisemmäksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja anna seoksen oleentua 5 minuuttia. Lisää jauhoja vähitellen, ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Lisää oliiviöljy jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Kun olet lisännyt kaikki jauhot vaivaa taikinaa vielä viitisen minuuttia hyvän sitkon saamiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (30-45min.).
Täyte

300-400 g jauhelihaa
1 pkt pekonia
6 yksittäispakattua cheddarjuustoviipaletta
ketsuppia
( jalapenoja )

Paista pekoni rapsakaksi, ja nosta kuivumaan taloupaperin päälle. Paista sen jälkeen jauheliha ja mausta haluamallasi tavalla. Leikkaa jäähtynyt pekoni kuutioiksi.

Kokoaminen:

Jaa kohonnut taikina ensin kahtia. Lisää taikinaan tarvittaessa hieman jauhoja, jos se tuntuu jäävän pöytään kiinni. Tämän jälkeen jaa taikinanpuolikas kuuteen yhtä suureen osaan, ja pyörittele palloiksi. Kaulitse taikinapallosta ohut pyöreänmuotoinen pohja. Laita pohjan keskelle 1-2 tl ketsuppia. Muista jättää reunat täytteettömiksi! Lisää sen jälkeen n. 1rkl jauhelihaa, pekonia, halutessasi 1-2 jalapenon palaa ja lopuksi 1/2 juustosiivu. Nostele reunat huolellisesti yhteen niin, että taikinasta muodostuu nyytti. Tämän jälkeen käännä pallero varovasti ylösalaisin, ja nosta leivinpaperin päälle. Tee sama kaikille 12 pallerolle. Voitele pallerot kananmunalla, ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä tai parmesan-raastetta. Paista 225 asteessa 12-16 minuuttia tai kunnes pallerot ovat pinnalta kauniin ruskeita. Laitan tähän alle kuvasarjaa tekovaiheista, nämä kuvat ovat omiani. Kokeilkaahan, tosi hyviä ovat! :)

WP_20151009_17_00_36_Pro
Phototastic-19_2_2016_e451957a-d00a-4893-844d-87ec45cdf1d2

Juustohampurilais pizzapallerot Juustohampurilais pizzapallerot Reviewed by Kirsi on 0.22 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.