Perhepannupizza

Tehdessäni maanantaina kotzoneja jäi yli täytteitä.
Ajattelin sitten kokeilla seuraavana päivänä tehdä pannupizzaa.
Aikani mietin pitäisikö tehdä irtopohjavuokaan saadakseni nätin pyöreän pohjan.
Päätin sitten kuitenkin uskaltautua tekemään suoraan uunipellille.
Kun on minusta kyse, tulee ruokaa tehtyä armeijalle, eli ei tämä olisi vuokaan mahtunutkaan! :D

Eli tässäkin voidaan rehellisesti puhua perhepannupizzasta, vei nimittäin melkein koko uunipellin tilavuuden :)

Tarvitset:

2,5dl 42 asteista vettä
1,5 tl sokeria
1tl suolaa
reilu ½ pussia kuivahiivaa
0,5dl ruisjauhoja
noin 5dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä

+ mieluiset täytteet pizzan päälle. Itsellä oli kanaa, ananasta, auraa, punasipulia ja bbq-kastiketta sekä reilulla kädellä juustoa <3


Mittaa lämmin vesi kulhoon ja laita joukkoon hiiva, suola & sokeri, anna seisoa viitisen minuttia ruokkiaksesi hiivaa.
Kun nesteseos sakeentuu, lisää joukkoon öljy ja ruisjauhot.
Lisää vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa taikina hyvin (sen tulee irrota kulhon reunoista, mutta olla pehmoisan kimmoisa).
Anna kohota vesihauteessa reilu puoli tuntia.
Kun taikina on kohonnut, kaulitse se hellästi jauhotetulla leivinpaperille.
Tästä taikinamäärästä tulee yksi iso pannupizza.
Lado päälle mieluiset täytteet + juusto.
Kuumenna uuni 220 asteeseen ja paista pizzaa 20-25min riippuen uunin tehosta.
Nauti raikkaan salaatin kera :)

Nesteenä taikinaan voi käyttää myös maitoa.

WP_20160405_19_05_35_ProWP_20160405_044WP_20160405_054
Perhepannupizza Perhepannupizza Reviewed by Kirsi on 13.27 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.