Vehnä-ruissämpylät

WP_20160330_070Minusta ei ole ikinä ollut sämpylänpyörittäjäksi. Monet kuitenkin kehuvat sämpylöitäni kauniiksi ja herkullisen näköiseksi. Olisikohan aika paljastaa mistä se johtuu ;)

Ei niitä sämpylöitä tarvitse pyörittää, riittää kun kohonneen taikinan muotoilee pötköksi ja leikkaa siitä paloja (9kpl tulee ohjeellani)! Ah, kuinka helppoa! :)



Vehnä-ruissämpylät

5dl lämmintä vettä (42 asteista)
1 pussi kuivahiivaa
noin 1tl suolaa
vähän sokeria
öljyä ruokalusikallinen
10dl vehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja


Lisää lämpimään veteen suola, sokeri ja kuivahiiva.
Anna seoksen seisoa viitisen minuuttia hiivan ruokkimiseksi.
Lisää öljy joukkoon ja jauhot vähitellen. Itse aloitan vispilän kanssa lisäämisen ja alustan loppuun käsin.
Taikinan tulisi jäädä pehmoiseksi, mutta kuitenkin muotoutua pallomaiseksi.
Kohota vesihauteessa puolisen tuntia.

Muotoile taikina pötköksi leipomisalustalla ja jaa veitsellä yhdeksään osaan.
Tee viilto jokaisen sämpylän päälle.
Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota sen aikaa uunipellillä pyyhkeen alla.
Paista noin 20min, tarkista kypsyys.
Sitten vielä pyyhkeen alle pehmenemään hetkeksi
:)
Vehnä-ruissämpylät Vehnä-ruissämpylät Reviewed by Kirsi on 2.07 Rating: 5

1 kommentti:

Jauhelihakeitto savuporotuorejuustolla – kotiruokaakirsintapaan kirjoitti...

[…] 3. Lisää joukkoon savuporotuorejuusto ja sekoittele. Tarkista maku. Tarjoile uunituoreiden sämpylöiden kera🙂 Ohjeen niihin löydät täältä: https://kotiruokaakirsintapaan.wordpress.com/2016/04/05/vehna-ruissampylat/ […]

Sisällön tarjoaa Blogger.