Possua sweet & sour, hapanimelä porsas

Sweet & sour porsas on kiinalaistyylinen hapanimelässä kastikkeessa tarjottava herkullinen nopea valmisteinen ruoka.
Aikaa aktiiviseen tekemiseen menee puolisen tuntia, lihat tosin pitää marinoida ensin.
Olen kaavoihin kangistuneena tehnyt vuosia samaisella ohjeella ja nyt päätin kehitella uuden erilaisen, ja sehän onnistui! :)
Kun olet antanut possusuikaleiden marinoitua, laita sen jälkeen riisi kypsymään mikäli tarjoilet sen kanssa, näin molemmat ovat suurinpiirtein samaan aikaan valmiita :)


Tarvitset:

360g Porsaan ulkofileepihviä naturel
1 punainen paprika
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 ananasrengasta
öljyä paistamiseen


Porsaan marinointi:

1 rkl kiinalaista soijaa
½ tl maissijauhoja
mustapippuria myllystä


Frittitaikina suikaleille:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä


Sweet & sour kastike:

1 dl omenamehua
2 rkl tomaattipyrettä
2,5 rkl fariinisokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl maissijauhoja
1 tl Worcestershire-maustekastiketta
1 tl kiinalaista soijaa


1. Suikaloi ulkofileepihvit. Sekoita kulhossa soija, vehnäjauhot ja ripaus mustapippuria myllystä. Anna marinoitua noin 20 min. Ohessa paloittele paprika, sipuli, ananasja valkosipuli, siivuta porkkana.

2. Kun lihasuikaleet on marinoitunut, pyörittele ne jauho-suola-mustapippuriseoksessa ja kypsennä sen jälkeen pannulla.

3. Pyörittele pannulla pienessä määrässä öljyä porkkanasiivut ja paprikat (noin 4min) ja lisää sitten sipuli, pyörittele hetki ja sen jälkeen lisää vielä valkosipuli ja anannaspalat. Pyörittele pannulla vielä muutama minuutti. Älä kuitenkaan anna mennä pehmeäksi, että jää purutuntumaa!

4. Sekoita sweet & sour-ainekset ja kaada kasvisten sekä porsaanlihasuikaleiden joukkoon.
Anna muhia vielä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. tarjoile aromaattisen jasmiiniriisin kera.

Phototastic-27_4_2016_a9725f04-464e-4a59-8d80-2848d891ff70WP_20160427_13_25_43_Pro
Possua sweet & sour, hapanimelä porsas Possua sweet & sour, hapanimelä porsas Reviewed by Kirsi on 18.06 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.