Alaskan kalavuokaa Kirsin tapaan

Kalaruoat mielletään usein kalliiksi. Sei onneksi on edullista, löytyy kaupasta kuin kaupasta ja siitäkin voi saada maukasta! :) Tämä on ehdoton lempparireseptini kalakeiton lisäksi.



Tarvitset:

400g seipaketti
1 purjo
1 tuubi Mutti-tomaattipyrettä (130g)
3 tomaattia
suolaa
mustapippuria myllystä



Juustokastike:

50g voita
2,5 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2,5 dl juustoraastetta (Valion punaleima emmental)

aromisuolaa


1. Anna sein olla huoneenlämmössä jonkin aikaa, että siitä on helppo leikata paloja.

2. Paloittele seipalat niin, että yhdestä palasta tulee 12:sta kuutiota.
Asettele palat voideltuun uunivuokaan.

3. Pese ja puolita purjo. Paloittele. Kuulota pannulla öljyssä.

4. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja aloita tekemään juustokastiketta.
Sulata voi kattilassa. Kun alkaa kuplia, lisää joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Älä ruskista! Lisää maito norona vispilällä sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja lisää sitten juusto. Kun juusto on sulanut, mausta aromisuolalla.

5. Levitä seipalojen päälle tomaattipyre ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Levitä kuulotetut purjot päälle. Siivuta tomaatit ja levitä nekin päälle. Kaada juustokastike päällimmäiseksi ja ripottele vielä juustoa pinnalle.

6. Kypsennä uunissa puoli tuntia.

WP_20160511_16_06_46_Pro

WP_20160511_043
Alaskan kalavuokaa Kirsin tapaan Alaskan kalavuokaa Kirsin tapaan Reviewed by Kirsi on 20.55 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.