Sipulikeitto

Soupe à l`oignon, tuttavallisemmin ranskalainen sipulikeitto.
Tai voinkohan nyt tuota hienompaa nimitystä käyttääkään, kun en lisännyt ruokaan valkoviiniä. Halutessasi voit hifistellä ja lisätä joukkoon noin 2 dl kuivaa valkoviiniä.

Tämä ruoka on maultaan täyteläinen ja pääasiassa talviajan lämmikekeitto.
Viime päivät ovat olleet kylmiä ja koleita, joten ajattelin keksiä vähän vaihtelua keittovalikoimaamme.
Täyteläinen keitto ja rapsakat juustoiset krutongit ovat täydellinen parivaljakko, kokeile ihmeessä sinäkin :)





Keitto riittää alkuruokana 5-6:lle.

Tarvitset:


1 kg sipulia
2 valkosipulinkynttä
1,5 l lihalientä (3 lihaliemikuutiota 1,5:sta litraa vettä kohti)
0.5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1-1,5 tl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja + pieni määrä vettä saostukseen
0,5 tl timjamia

(kuivaa valkoviiniä)



1. Kuori ja halkaise sipulit. Viipaloi ne.

2. Kuulota pannulla miedolla lämmöllä niin kauan, että sipulit ovat hieman läpinäkyviä (noin vartti). Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

3. Liuota lihaliemikuutiot kiehuvaan veteen ja lisää sipulit joukkoon. Keittele keittoa keskilämmöllä 30-45 minuuttia. Saosta keitto vehnäjauho-vesi-seoksella loppuvaiheessa, keitä vielä 5 minuuttia, että jauhot kypsyvät. Tee krutongit keittoajan loppuvaiheessa. Tarkista maku.


Krutongit:

3-4 siivua paahtoleipää tai muuta vaaleaa leipää (meillä oli Moilas Leipomon kauraleipää)
juustoraastetta



1. Aseta uuni lämpiämään 225 asteeseen ylälämmölle.

2. Leikkaa leivistä neliöpaloja (noin 1cm x 1cm), mutta jätä ne leivän muotoon uunipellille.
Tällöin juusto asettuu niihin paremmin eikä ole pitkin uunipeltiä.

3. Ripottele leipien päälle juustoraastetta. Pidä uunin ylätasolla sen aikaa, että leipäpalat ovat rapsakoita. Meidän uunilla meni noin 8 minuuttia.

WP_20160527_17_28_23_ProWP_20160527_17_28_45_ProWP_20160527_070
Sipulikeitto Sipulikeitto Reviewed by Kirsi on 21.25 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.