Cobb-salaatti

Tästä salaatista löytyy makua ja vatsan täytettä! Loistava keksintö!
Aineosat ovat joko sektoreissa tai riveissä, näin ollen voi valita itselle mieluisat täytteet.
On olemassa useampi tarina Cobb-salaatin synnystä, sivistänpä teitä vielä ennen reseptiä yhdellä niistä :)



Amerikkalaista alkuperää olevan Cobbin salaatin kerrotaan syntyneen vahingossa.
Hollywoodilaisella ravintoloitsijalla oli ollut kiireinen päivä ja vasta yömyöhään oli aikaa istahtaa syömään.
Robert Cobb keräsi lautaselleen keittiöstä ylijääneitä raaka-aineita ja lisäsi joukkoon paistettua pekonia ja ranskalaista salaatinkastiketta. Lopputulos oli niin maukas, että siitä tuli ravintolan kuuluisa nimikkoannos.



Vai tulisikohan nimi englannin kielestä muistisääntönä EAT COBB eli Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese sekä egg, avocado, tomato?


Tarvitset:


300g broilerin fileesuikaleita
1 pkt pekonia
1 punasipuli
1 pkt aura gold-sinihomejuustoa
1 pieni jäävuorisalaattikerä
1,5 avokadoa
1 rasia miniluumutomaatteja
2 keitettyä kananmunaa

öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria


Ohje:

1. Kypsennä broilerifileet ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

2. Siirrä fileet erilliseen astiaan jäähtymään ja paista pekoni samaisella pannulla.

3. Pilko salaatti, tomaatit, punasipuli, avokadot, pekoni ja keitetyt kananmunat. Murusta aurajuusto.

4. Asettele ainekset sektoreittain tarjoiluastiaan.

cobb-salaatti
Cobb-salaatti Cobb-salaatti Reviewed by Kirsi on 20.40 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.