Itse tehdyt tortillalätyt



Pitihän se tämäkin herkku kokeilla tehdä alusta loppuun asti itse. Ja kyllä kannatti. Kokeile sinäkin!
Taikina on todella helppo käsitellä, ihan turhaan pelkäsin kuinka saan nostettua lätyt pannulle jne.
Suosittelen lämpimästi kaikkia muitakin kokeilemaan tehdä näitä itse sen sijaan kuin ostaisit kaupan valmiita.

Huom!

Tee täytteet ennen kuin aloitat tortillalättyjen tekemisen taataksesi helpon käärittävyyden :)



Tortillalätyt 

Riittoisuus:

8 kpl

Tarvitset:


2.3 dl vettä
1 tl suolaa
0.5 dl öljyä
0.5 tl leivinjauhetta
2 dl durumvehnäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja


1. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa taikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia pyyhkeen alle peitettynä.

2. Nosta taikina jauhotetulle alustalle, muotoile pötköksi ja jaa kahdeksaan (8) osaan. Laita palat pyyhkeen alle.

3. Kuumenna levy (asteikko 1-6) 4-lämmölle.

4. Kaulitse yksi pala kerrallaan ja paahda kuivalla pannulla reilu minutti per puoli. Taikinalätty kuplii ollessaan valmis käännettäväksi. Lättyyn tulee länttejä, silloin on valmis aina puoleltaan.

5. Siirrä valmiit lätyt lautaselle ja valele hennosti vedellä pullasudilla. Pidä toista lautasta päällä, että tortillat pysyvät pehmeinä.


Täytteet:



700g jauhelihaa
1.5 pussia Santa Marian original spice mixiä
2.5 dl vettä


Ruskista jauheliha, lisää joukkoon mausteseos ja vettä. Hauduta niin kauan, että neste haihtuu.
Lisäksi täytteinä oli meillä jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, aurajuustoa, jalopenoja, persikkaa, kermaviiliä, salsaa ja paholaisen hilloa.

WP_20160513_19_33_48_ProWP_20160513_19_31_29_ProWP_20160513_108Phototastic-13_5_2016_cb3e68d2-40bd-4a5e-b5f0-f546526777d2
Itse tehdyt tortillalätyt Itse tehdyt tortillalätyt Reviewed by Kirsi on 23.50 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.