Viimeksi tehdessäni nyhtöpossua oli ajatuksena tehdä blogiin julkaisu bbq-kastikkeesta. Hajamielisenä unohdin kuitenkin ottaa kuvat kastikkeesta :) Tänään meillä on pizzaperjantai ja ajattelin tekasta bbq-kastiketta yhdeksi täytteeksi. Kastikkeen tekeminen on helppoa eikä aktiivista aikaa mene paljoa tekemiseen. Mikäli et ole valkosipulin ystävä, suosittelen jättämään sen pois tai vähentämään ainakin määrää :) Teen erillisen postauksen pizzapohjista kunhan vain saan aikaiseksi.
BBQ-kastike 4 dl
Tarvitset:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1,5 rkl voita
½ punainen chili
1 limen mehu
1 tlk mutti tomaattimurskaa
2 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl tummaa siirappia
2 rkl aroi kiinalaista soijaa
2 tl worcester-maustekastiketta
0,5 dl fariinisokeria
1 tl tulista chilikastiketta
mustapippuria myllystä
1. Pilko sipulit ja chili. Kuulota sipulihake pienessä määrässä voita.
Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää joukkoon valkosipulihake, pyörittele hetki kattilassa ja lisää sitten hienonnettu chili.
2. Lisää loput ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä niin kauan, että seos sakenee (noin tunti). Voit halutessasi surauttaa sauvasekoittimella seoksen tasaisemmaksi mikäli sipulit ovat jääneet liian isoiksi paloiksi.
Tässä olen aloittamassa haudutusta, seos sakenee hauduttuaan tarpeeksi pitkään.
Valmis BBQ-kastike sauvasekoittimella sileämmäksi surautettuna :)
BBQ-kastike
Reviewed by Kirsi
on
14.22
Rating:
1 kommentti:
[…] https://kotiruokaakirsintapaan.wordpress.com/2016/11/18/bbq-kastike/ […]