Nakkikastike

Totuus tulee lapsen suusta: Äiti, tämähän on hitsin hyvää! Minä haluan useamminkin nakkikastiketta! Jos palaute on tällaista, ei ole voinut mennä kovin pahasti pieleen :) En ole itse juuri ikinä välittänyt perus nakkikastikkeesta. Vuosien varrella aloin lisätä joukkoon amerikkalaisia suolakurkkuja makua antamaan ja sellaisenkin niksin kuulin, että kahvi tuo ruskeasta kastikkeesta maut esille. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta se toden totta toimii!





Tarvitset:



1 pkt snellmanin aito nakkeja
1 keskikokoinen sipuli
kourallinen amerikkalaisia suolakurkkuja (felix)
50-60g voita
3,5 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
3 rkl mustaa kahvia
3 tl sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä


1. Pilko nakit ja silppua sipuli. Paista nakkeja pannulla niin kauan, että ne ottavat väriä. Lisää sen jälkeen sipuli joukkoon ja kuulota se.

2. Sulata voi pannulla. Kun voi alkaa kuplia, lisää jauhot joukkoon koko ajan sekoittaen.
Sekoittele niin kauan, että jauhot ovat ruskistuneet.

3. Lisää vesi joukkoon norona vispilällä sekoittaen, näin vältät jauhopaakkujen syntymisen.
Anna muhia keskilämmöllä viisi minuuttia, että jauhot kypsyvät.

4. Pilko suolakurkut. Lisää kastikkeen joukkoon nakit, sipuli ja suolakurkkukuutiot. Mausta.

5. Anna kastikkeen maustua levyllä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Jos teet perunamuusia kastikkeen kaveriksi, kuori perunat ja laita kiehumaan ennen kastikkeen tekemisen aloittamista. Valmistuvat suurinpiirtein samassa ajassa.

WP_20160428_109
Nakkikastike Nakkikastike Reviewed by Kirsi on 20.31 Rating: 5

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hitsi, pakko kokeilla tota kahvia.

kirzu85 kirjoitti...

Kokeile ihmeessä ja kerro sitten mitä tykkäsit! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.