Olen joskus Rossossa käydessä maistellut marinoituja herkkusieniä ja ajattelin sitten kokeilla tehdä niitä itse. Aktiivinen työvaihe on suht nopea, mutta näiden kannattaa antaa maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Suosittelen kokeilemaan! :)
Marinoidut herkkusienet
Tarvitset:
200g herkkusieniä
voita paistamiseen
aromisuolaa
Marinadi:
2 ½ dl vettä
0.5 dl oliiviöljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
0.5dl ruohosipulia
mustapippuria myllystä
luraus juoksevaa hunajaa
sitruunamehua tilkka
1. Puhdista ja halkaise sienet. Sulata pannulle nokare voita ja ota sieniin väriä pintaan paistamalla kevyesti. Mausta aromisuolalla ja mustapippurilla.
2. Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Sekoita marinadiainekset ruohosipulia lukuunottamatta. Hauduta kattilassa kymmenisen minuuttia.
3. Lisää sienet marinadiin ja hauduta vielä muutama minuutti.
4. Jäähdytä sienet ja marinadi erillään.
5. Molempien jäähdyttyä sekoita marinadiin ruohosipuli silputtuna ja lisää sienet joukkoon. Anna maustua seuraavaan päivään. Siirrä sen jälkeen sienet nostelemalla tarjoiluastiaan. Tarjoile marinoituja herkkusieniä esimerkiksi grilliherkkujen kanssa tai vaikka tapas-pöydässä :)
Herkkusienet maustuvat jo muutamassa tunnissakin mikäli on kiire saada lisuketta. Maku paranee entisestään, kun malttaa odottaa seuraavaan päivään.
Marinoidut herkkusienet a´la Kirsi
Reviewed by Kirsi
on
18.38
Rating:
Ei kommentteja: