Calzone on sisäänpaistettu pizza lyhykäisyydessään selitettynä.
Näppärä syötävä vaikka illanistujaisissa, kun menee ihan käsin naposteltavana.
Tällä taikinamäärällä tulee 10-12 calzonea, jokaisen omaan haltuun minkä kokoisia tekee! :)
Tarvitset:
5 dl lämmintä vettä (42 asteista)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
1 dl ruisjauhoja
10-11 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1. Mittaa kulhoon lämmin vesi ja lisää joukkoon suola, sokeri ja kuivahiiva.
Anna tekeytyä viitisen minuuttia, niin hiiva pääsee heräilemään.
2. Lisää sitten joukkoon öljy, ruisjauhot ja vehnäjauhot (aluksi vispilällä sekoittaen,
vaivaa loppuun käsin). Vaivaa taikina kunnolla.
3. Anna taikinan kohota vesihauteessa puolisen tuntia.
4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa osiin.
Pyöritä osat palloiksi ja kaulitse pyöreiksi minipizzapohjiksi.
5. Lisää vain toiselle puolelle ketsuppia ja haluamiasi täytteitä, ei kuitenkaan reunoille asti,
koska taikina liitetään niistä yhteen.
6. Nosta taikinan toinen puolikas täytepuolen yli, älä kuitenkaan tasamittaan asti.
Alapuolesta käännetään pieni osa reunaa yläreunan päälle (toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan). Valele liitoskohdat vielä vedellä kiinteäksi.
7. Kypsennä uunissa keskitasolla 220 asteessa 15-20 minuttia uunin tehosta riippuen. Itsellä olivat valmiita 17 minuutissa. Peitä hetkeksi pyyhkeellä, että pehmenevät hieman.
Meillä tehtiin näitä kaksilla eri täytteillä.
Puolet oli jauheliha-ananas-auralla ja loput kinkku-ananas-auralla.
Jauhelihatäyte:
(riittää noin kuuteen calzoneen)
400g jauhelihaa
4 ananasrengasta paloiteltuna
1 dl ketsuppia
n. 0.5 dl vettä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
valkosipulijauhetta
suolaa
vähän sokeria
worcester-maustekastiketta
(juustoraastetta)
Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää joukkoon ananaspalat ja ketsuppi. Lisää hieman vettä ja anna maustua pienellä lämmöllä
kymmenisen minuuttia tai niin kauan, että neste haihtuu.
Kinkkutäytteisiin calzoneihin (6kpl) tuli noin 200g kinkkusuikaletta, 3 ananasrengasta paloiteltuna ja aurajuustoa oman mielen mukaan.
Ketsuppia näihinkin vähän puolikkaalle pohjalle.
Halutessaan voi laittaa täytteen joukkoon juustoraastetta.
Itse laitoin osaan taikinan pinnalle.
Näppärä syötävä vaikka illanistujaisissa, kun menee ihan käsin naposteltavana.
Tällä taikinamäärällä tulee 10-12 calzonea, jokaisen omaan haltuun minkä kokoisia tekee! :)
Tarvitset:
5 dl lämmintä vettä (42 asteista)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
1 dl ruisjauhoja
10-11 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1. Mittaa kulhoon lämmin vesi ja lisää joukkoon suola, sokeri ja kuivahiiva.
Anna tekeytyä viitisen minuuttia, niin hiiva pääsee heräilemään.
2. Lisää sitten joukkoon öljy, ruisjauhot ja vehnäjauhot (aluksi vispilällä sekoittaen,
vaivaa loppuun käsin). Vaivaa taikina kunnolla.
3. Anna taikinan kohota vesihauteessa puolisen tuntia.
4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa osiin.
Pyöritä osat palloiksi ja kaulitse pyöreiksi minipizzapohjiksi.
5. Lisää vain toiselle puolelle ketsuppia ja haluamiasi täytteitä, ei kuitenkaan reunoille asti,
koska taikina liitetään niistä yhteen.
6. Nosta taikinan toinen puolikas täytepuolen yli, älä kuitenkaan tasamittaan asti.
Alapuolesta käännetään pieni osa reunaa yläreunan päälle (toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan). Valele liitoskohdat vielä vedellä kiinteäksi.
7. Kypsennä uunissa keskitasolla 220 asteessa 15-20 minuttia uunin tehosta riippuen. Itsellä olivat valmiita 17 minuutissa. Peitä hetkeksi pyyhkeellä, että pehmenevät hieman.
Meillä tehtiin näitä kaksilla eri täytteillä.
Puolet oli jauheliha-ananas-auralla ja loput kinkku-ananas-auralla.
Jauhelihatäyte:
(riittää noin kuuteen calzoneen)
400g jauhelihaa
4 ananasrengasta paloiteltuna
1 dl ketsuppia
n. 0.5 dl vettä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
valkosipulijauhetta
suolaa
vähän sokeria
worcester-maustekastiketta
(juustoraastetta)
Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää joukkoon ananaspalat ja ketsuppi. Lisää hieman vettä ja anna maustua pienellä lämmöllä
kymmenisen minuuttia tai niin kauan, että neste haihtuu.
Kinkkutäytteisiin calzoneihin (6kpl) tuli noin 200g kinkkusuikaletta, 3 ananasrengasta paloiteltuna ja aurajuustoa oman mielen mukaan.
Ketsuppia näihinkin vähän puolikkaalle pohjalle.
Halutessaan voi laittaa täytteen joukkoon juustoraastetta.
Itse laitoin osaan taikinan pinnalle.
Pienet calzonet
Reviewed by Kirsi
on
22.43
Rating:
Ei kommentteja: