Nokkoskeitto

Meni siihen ainakin kolme vuotta ennen kuin sain aikaiseksi laittaa tuumasta toimeen.
Hortoilu eli villivihannesten keruu on kiinnostanut kovasti jo pidemmän aikaa.
Silti se on jotenkin jäänyt mietintäasteelle. No nyt minä ennätin vielä sesongin aikaan! :)
Nokkoskeiton teko on hyvin helppoa. Se on periaatteessa kuin pinaattikeittoa valmistaisi.
Ensin tosin pitää ryöpätä (kiehauttaa) nokkoset.
Pidemmittä puheitta ohjeen pariin ja sinä siellä metsään mars!:)



Riittoisuus 2:lle pääruokana.

Tarvitset:


7dl tuoreita nokkosia (kutistuvat keittäessä)
vettä keittämiseen

25g voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kasvislientä (3/4 kasvisliemikuutio tuota nestemäärää varten)
2 dl kuohukermaa

mustapippuria myllystä



1. Huuhtele nokkosenlehdet hyvin ja keitä viitisen minuuttia.
Muista suojata kädet!

2. Keitä kasvisliemi keittoa varten.

3. Sulata voi kattilassa. Kun se alkaa kuplia, lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen huolellisesti. Älä kuitenkaan ruskista!

4. Lisää kasvisliemi sekä kerma norona vehnäjauho-voi-seoksen joukkoon vispilällä sekoittaen.

5. Mausta mustapippurilla ja keittele vielä muutama minuutti.
Tarjoile keitettyjen kananmunien kanssa.

WP_20160529_195
Nokkoskeitto Nokkoskeitto Reviewed by Kirsi on 22.57 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.