Huijauspihvit, ABC:n lehtipihvit, Saiturin lehtipihvit, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Näistä syntyi kohu tänä vuonna, mutta ovat löytyneet eräänkin blogin arkistosta jo kolmisen vuotta, jos oikein muistan. Testasin itsekin nämä ja hyviähän ne olivat. Ei mielestäni täysin lehtipihvin makuisia, mutta hyvin voi tarjota ns parempana ruokana vaikka pyhäpäivänä. Näitä voit valmistaa jo etukäteen ja kätevästi pakastimesta paistaa mieliteon tullessa :) Pihvit eivät vaadi montaa ainesosaa, tarvitset vain naudan jauhelihaa, suolaa, pippuria, kaulimen ja kelmua/leivinpaperia.
"Lehtipihvit" 8 kpl
Tarvitset:
800g naudan jauhelihaa
kelmua tai leivinpaperia
kaulimen
suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
1. Jaa jauheliha kahdeksaan osaan (100g/pihvi). Muotoile jauhelihapala pyöreähköksi ja aseta kelmupalojen väliin. Kauli ohueksi, reilu 1mm paksuus on passeli. Toista tämä jokaisen lihaosuuden kanssa.
2. Laita pihvit pakastimeen toviksi. Itse pidin noin tunnin, niin olivat helppoja käsitellä.
3. Kuumenna pannu kuumksi, paista pihvi voissa (voit laittaa ihan reilusti). Pihvit ovat todella nopeasti valmiita, meni ehkä noin minuutti/puoli paistuessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile perunoiden ja maustevoin kera.
Maustevoi
Näille pihveille passeli maustevoi on sellainen johon laitetaan paprikajauhetta, grillimaustetta, ripaus valkosipulijauhetta ja himpun verran aromisuolaa. Anna voin seisoa huoneenlämmössä sen aikaa, että on suht pehmeää, sekoita mausteet joukkoon ja tarkista maku. Muotoile kelmuun pötköksi ja laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Itse laitoin 100 grammaan voita 1 tl paprikajauhetta, 2 tl grillimaustetta, ½ tl valkosipulijauhetta ja suola tietysti jokaiselle oman maun mukaan mikäli sitä edes kaipaa :)
Täältä bongasin alunperin näiden kohupihvien ohjeen, hauskasti kirjoitettu, sanoisin :)
http://cranberrypiss.blogspot.fi/2013/11/huijauspihvit-for-dummies.html
Tässäpä ainekset näkyvätkin kaulinta lukuunottamatta :)
Nämä perunat ovat tämän hetken suosikkini, löytyy Lidlistä.
Nesteen noustessa pintaan on aika kääntää pihvi.
"Lehtipihvit" 8 kpl
Tarvitset:
800g naudan jauhelihaa
kelmua tai leivinpaperia
kaulimen
suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
1. Jaa jauheliha kahdeksaan osaan (100g/pihvi). Muotoile jauhelihapala pyöreähköksi ja aseta kelmupalojen väliin. Kauli ohueksi, reilu 1mm paksuus on passeli. Toista tämä jokaisen lihaosuuden kanssa.
2. Laita pihvit pakastimeen toviksi. Itse pidin noin tunnin, niin olivat helppoja käsitellä.
3. Kuumenna pannu kuumksi, paista pihvi voissa (voit laittaa ihan reilusti). Pihvit ovat todella nopeasti valmiita, meni ehkä noin minuutti/puoli paistuessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile perunoiden ja maustevoin kera.
Maustevoi
Näille pihveille passeli maustevoi on sellainen johon laitetaan paprikajauhetta, grillimaustetta, ripaus valkosipulijauhetta ja himpun verran aromisuolaa. Anna voin seisoa huoneenlämmössä sen aikaa, että on suht pehmeää, sekoita mausteet joukkoon ja tarkista maku. Muotoile kelmuun pötköksi ja laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Itse laitoin 100 grammaan voita 1 tl paprikajauhetta, 2 tl grillimaustetta, ½ tl valkosipulijauhetta ja suola tietysti jokaiselle oman maun mukaan mikäli sitä edes kaipaa :)
Täältä bongasin alunperin näiden kohupihvien ohjeen, hauskasti kirjoitettu, sanoisin :)
http://cranberrypiss.blogspot.fi/2013/11/huijauspihvit-for-dummies.html
Tässäpä ainekset näkyvätkin kaulinta lukuunottamatta :)
Nämä perunat ovat tämän hetken suosikkini, löytyy Lidlistä.
Nesteen noustessa pintaan on aika kääntää pihvi.
Huijauspihvit
Reviewed by Kirsi
on
12.40
Rating:
Ei kommentteja: