Kalapuikot

Niin helppo itse tehdä, vaan eipä ole käynyt mielessä ennen! :)
Näihin ei kovin montaa raaka-ainetta tarvita, yhteen kulhoon vehnäjauhoja, yhteen kananmunaa, kolmanteen pankojauhoja ja mausteet.
Pankojauhojen sijasta voi käyttää myös tavallisia korppujauhoja tai vaikkapa cornflakes-muroja :)





Kalapuikot 12 kpl

Tarvitset:



400g paketti pakasteseitä
vehnäjauhoja (noin 3dl)
pankojauhoja (reilu pari dl)
1-2 kananmunaa

suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen



1. Nosta sei huoneenlämpöön reipas tunti ennen ruoan tekemistä.

2. Aseta erillisiin kulhoihin vehnäjauhot, kananmuna (riko rakenne) ja pankojauhot. Mausta pankojauhot suolalla ja mustapippurilla.

3. Jaa seipalat pituussuunnassa kolmeen osaan jolloin saat 12 kalapuikkoa.

4. Pyöritä seipuikkoa ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sen jälkeen pankojauho-mausteseoksessa. Toista nämä vaiheet kaikkien kalapuikkojen kohdalla.

5. Paista kalapuikot voissa kauniin kullanruskeiksi. Tarjoile perunamuusin ja tartarkastikkeen kera. Tartarkastikkeen ohje alla.



Tartarkastike


1 dl Hellmansin majoneesia
100g kermaviiliä
1 dl creme fraichea
1,5 dl sinappikurkkusalaattia

ripaus sokeria

halutessasi voit laittaa suolaa20161010_153111_richtonehdr20161010_153359_richtonehdr20161010_153808_richtonehdr20161010_15503020161010_162225_richtonehdr
Kalapuikot Kalapuikot Reviewed by Kirsi on 20.25 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.