Kylläpä aika rientää, blogi on jo puolivuotias! Sen kunniaksi ajattelin kirjoitella jälkiruokareseptiä :) Aikoinaan ammattikoulussa ollesani teimme karamellikiisseliä ja tykkäsin siitä kovasti. Googlettelin sitten löytyisikö sellaiseen ohjetta ja ajattelin kokeilla tätä. Noh, tämä ei ollut sitä. Oli silti hyvää, joten päätin jakaa tämän teille :)
Riittoisuus 2 pientä vuoallista
Tarvitset:
1 rkl voita
7 dl maitoa
1 vanilijatanko
1 sitruunan kuori
4 munankeltuaista
3 rkl maissijauhoja
1 dl sokeria
vaniljasokeria
1. Voitele kattilan pohja voilla. Raasta sitruunankuori ja erottele keltuaiset.
2. Mittaa kattilaan maito ja lisää joukkoon vaniljatanko, sokeri, sitruunan kuori, keltuaiset ja maissijauho. Sekoittele niin kauan, että sakenee. Tähän menee reilu 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Halutessasi voit ripotella pinnalle sokeria ja paahtaa siihen kauniin värin.
Riittoisuus 2 pientä vuoallista
Tarvitset:
1 rkl voita
7 dl maitoa
1 vanilijatanko
1 sitruunan kuori
4 munankeltuaista
3 rkl maissijauhoja
1 dl sokeria
vaniljasokeria
1. Voitele kattilan pohja voilla. Raasta sitruunankuori ja erottele keltuaiset.
2. Mittaa kattilaan maito ja lisää joukkoon vaniljatanko, sokeri, sitruunan kuori, keltuaiset ja maissijauho. Sekoittele niin kauan, että sakenee. Tähän menee reilu 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Halutessasi voit ripotella pinnalle sokeria ja paahtaa siihen kauniin värin.
Katalonialainen karamellikiisseli
Reviewed by Kirsi
on
23.06
Rating:
Ei kommentteja: