Tätä herkkua tulee tehtyä kerran tai pari vuodessa. Päätin ilahduttaa äitiäni tekemällä tätä viemisiksi. On meinaan hänen suurinta herkkuaan :) Kuoren pitää olla tosi rukkiinen, että on omaan suuhuni sopivaa. Lihat vaihtelevat välillä, mutta pääpointtina on, että toinen liha on rasvaisempi. Sitten reseptin pariin :)
Tarvitset:
800 g lanttua paloina (huomioi hävikki)
ripaus suolaa
ripaus sokeria
400 g maatiaispossun palapaistia
300 g naudan paistisuikaletta
suolaa
mustapippuria myllystä
taikinakuori
5 dl kylmää vettä
1 dl voisulaa
2 rkl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
8-9 dl ruisjauhoja
1. Kuori ja paloittele lanttu. Esikeitä kymmenen (10) minuuttia (ripaus suolaa ja sokeria veteen).
2. Sekoita kuoritaikinan ainekset käsin vaivaamalla. Taikina jää aika napakaksi.
3. Kauli tai käsin painele kukolle ensin pohja joka saa olla suht paksu, noin sentin paksuinen. Aloita hieman ohuemman reunan tekoa sivuja kohti. Muista säästää taikinasta noin 1/3 päällystämistä varten!
4. Ripottele molempia lihapaloja kukon pohjalle jonkin verran, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lado lihapalojen päälle lanttua. Toista niin kauan kuin lihoja ja lanttu riittää. Minulle tuli kolme (3) kerrosta.
5. Muotoile taikinan loppuosaa levyksi ja päällystä kukko sillä. Sivele vedellä liitoskohdat yhteen.
6. Paista kukkoa ensimmäinen (1) tunti 250 asteessa saadaksesi väriä pintaan. Ota kukko pois uunista ja kääri folioon. Tiputa sen jälkeen lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä seitsemän (7) tuntia. Kääri valmis kukko pyyhkeeseen ja anna levätä rauhassa, että kuori pehmenee. Tarjoile siivuina voin kanssa :)
Tarvitset:
800 g lanttua paloina (huomioi hävikki)
ripaus suolaa
ripaus sokeria
400 g maatiaispossun palapaistia
300 g naudan paistisuikaletta
suolaa
mustapippuria myllystä
taikinakuori
5 dl kylmää vettä
1 dl voisulaa
2 rkl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
8-9 dl ruisjauhoja
1. Kuori ja paloittele lanttu. Esikeitä kymmenen (10) minuuttia (ripaus suolaa ja sokeria veteen).
2. Sekoita kuoritaikinan ainekset käsin vaivaamalla. Taikina jää aika napakaksi.
3. Kauli tai käsin painele kukolle ensin pohja joka saa olla suht paksu, noin sentin paksuinen. Aloita hieman ohuemman reunan tekoa sivuja kohti. Muista säästää taikinasta noin 1/3 päällystämistä varten!
4. Ripottele molempia lihapaloja kukon pohjalle jonkin verran, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lado lihapalojen päälle lanttua. Toista niin kauan kuin lihoja ja lanttu riittää. Minulle tuli kolme (3) kerrosta.
5. Muotoile taikinan loppuosaa levyksi ja päällystä kukko sillä. Sivele vedellä liitoskohdat yhteen.
6. Paista kukkoa ensimmäinen (1) tunti 250 asteessa saadaksesi väriä pintaan. Ota kukko pois uunista ja kääri folioon. Tiputa sen jälkeen lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä seitsemän (7) tuntia. Kääri valmis kukko pyyhkeeseen ja anna levätä rauhassa, että kuori pehmenee. Tarjoile siivuina voin kanssa :)
Lanttukukko
Reviewed by Kirsi
on
16.21
Rating:
Ei kommentteja: