Kesä on coleslaw'n aikaa, kun varhaiskaalisesonki on prhaimmillaan.
Perinteisen version sijaan tehtailin maistuvan lisän grilliherkkujen kylkeen. Jos siinä on aurajuustoa ja pekonia, se EI VOI OLLA pahaa, eihän ;) Meillä tätä herkkua syötiin porsaan ulkofileen, täytettyjen herkkusienien ja pussiperunoiden (ohje löytyy soppa 365-sivulta) kanssa :)
Riittoisuus ainakin kuudelle
Tarvitset:
500 g varhaiskaalia
2 ½ keskikokoista porkkanaa
1 prk creme fraichea (200g)
1.5-2 dl Hellmannsin majoneesia
1.5 tl Dijon-sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
0.5 tl suolaa
1.5 tl sokeria
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1.5 pkt pekonia
Auran sinihomejuustoa oman maun mukaan (½ pkt taisin itse käyttää)
1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita keskenään.
2. Sekoita creme fraiche ja majoneesi keskenään sekä lisää mausteet joukkoon. Tarkista maku.
3. Sekoita kastike kaali-porkkanaraasteen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa kelmutettuna ainakin 5 tuntia, mieluummin yön yli.
4. Paista pekoni pannulla ja asettele kuivumaan talouspaperin päälle. Kun pekoni on kuivunut, silppua siivut saksilla.
5. Sekoita 2/3 osaa pekonista kaalisalaatin joukkoon. Murusta aurajuustoa salaatin joukkoon itselle mieluinen määrä. Sekoita kunnolla.
6. Ripottele vielä salaatin pinnalle auraa sekä pekonia. Tarjoile grilliruokien kylkiäisenä.
Perinteisen version sijaan tehtailin maistuvan lisän grilliherkkujen kylkeen. Jos siinä on aurajuustoa ja pekonia, se EI VOI OLLA pahaa, eihän ;) Meillä tätä herkkua syötiin porsaan ulkofileen, täytettyjen herkkusienien ja pussiperunoiden (ohje löytyy soppa 365-sivulta) kanssa :)
Riittoisuus ainakin kuudelle
Tarvitset:
500 g varhaiskaalia
2 ½ keskikokoista porkkanaa
1 prk creme fraichea (200g)
1.5-2 dl Hellmannsin majoneesia
1.5 tl Dijon-sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
0.5 tl suolaa
1.5 tl sokeria
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1.5 pkt pekonia
Auran sinihomejuustoa oman maun mukaan (½ pkt taisin itse käyttää)
1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita keskenään.
2. Sekoita creme fraiche ja majoneesi keskenään sekä lisää mausteet joukkoon. Tarkista maku.
3. Sekoita kastike kaali-porkkanaraasteen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa kelmutettuna ainakin 5 tuntia, mieluummin yön yli.
4. Paista pekoni pannulla ja asettele kuivumaan talouspaperin päälle. Kun pekoni on kuivunut, silppua siivut saksilla.
5. Sekoita 2/3 osaa pekonista kaalisalaatin joukkoon. Murusta aurajuustoa salaatin joukkoon itselle mieluinen määrä. Sekoita kunnolla.
6. Ripottele vielä salaatin pinnalle auraa sekä pekonia. Tarjoile grilliruokien kylkiäisenä.
Coleslaw á la Kirsi
Reviewed by Kirsi
on
1.17
Rating:
Ei kommentteja: