Sain joku aika sitten raparperiä miehen serkulta ja mietin mitä siitä tekisin. En halunnut tehdä perinteistä piirakkaa, vaan jotain ihan muuta. Muistin törmänneeni soppa 365-sivulla raparperimoussekakun ohjeeseen ja lähdin sitten sitä muuntelemaan mieleisekseni :)
Tarvitset:
600g raparperia (minulla oli kuorittuna tämä määrä)
½ dl vettä
1 dl hillo- ja marmeladisokeria
4 kpl liivatelehtiä
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk raparperi-mansikkarahkaa (Arla keittiön)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl raparperimehua
Pohja:
220 g suklaahippukeksejä
50 g voita
Pinnalle:
Lidlin valkosuklaata jossa oli mansikkahippuja
pari kirsikkaa koristeeksi
1. Aloita raparperimarmeladista. Kuori ja pilko raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperipalat. Hauduta 10 minuuttia. Ota ½ desiä raparperimehua talteen. Lisää palojen päälle hillo- ja marmeladisokeria. Jatka hauduttelua 5 minuuttia, jäähdytä hillo.
2. Sulata voi ja murskaa keksit pussin sisällä esim tylpän veitsen pään avulla. Sekoita voi ja keksit ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita kerma taikinakulhoon ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.
4. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetki.
5. Lisää kerman joukkoon rahka ja hieman jäähtynyt suklaa. Tarkista maku.
6. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna raparperimehu kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita.
7. Kaada liivateneste kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoittele lusikalla.
8. Levitä jäähtynyt raparperimarmeladi keksimurupohjan päälle ja sen jälkeen kerma-rahkaseos.
9. Peittele vuoka kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli. Koristele seuraavana päivänä.
Itse raastoin ihan perunankuorimaveitsellä suklaata pinnalle :)
Tarvitset:
600g raparperia (minulla oli kuorittuna tämä määrä)
½ dl vettä
1 dl hillo- ja marmeladisokeria
4 kpl liivatelehtiä
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk raparperi-mansikkarahkaa (Arla keittiön)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl raparperimehua
Pohja:
220 g suklaahippukeksejä
50 g voita
Pinnalle:
Lidlin valkosuklaata jossa oli mansikkahippuja
pari kirsikkaa koristeeksi
1. Aloita raparperimarmeladista. Kuori ja pilko raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperipalat. Hauduta 10 minuuttia. Ota ½ desiä raparperimehua talteen. Lisää palojen päälle hillo- ja marmeladisokeria. Jatka hauduttelua 5 minuuttia, jäähdytä hillo.
2. Sulata voi ja murskaa keksit pussin sisällä esim tylpän veitsen pään avulla. Sekoita voi ja keksit ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita kerma taikinakulhoon ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.
4. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetki.
5. Lisää kerman joukkoon rahka ja hieman jäähtynyt suklaa. Tarkista maku.
6. Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna raparperimehu kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita.
7. Kaada liivateneste kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoittele lusikalla.
8. Levitä jäähtynyt raparperimarmeladi keksimurupohjan päälle ja sen jälkeen kerma-rahkaseos.
9. Peittele vuoka kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli. Koristele seuraavana päivänä.
Itse raastoin ihan perunankuorimaveitsellä suklaata pinnalle :)
Raparperimoussekakku
Reviewed by Kirsi
on
1.26
Rating:
Ei kommentteja: