Tämä ruoka alkaa olla omassa luokittelussani ns fiinimpää ja hieman hintavampaakin.
Teen yleensä tätä silloin, kun naudan paistisuikaletta sattuu olemaan -30% lapulla kaupassa. Silloin hinnaksi lihalle jää hieman reilu neljä euroa. Näin härkäruukun ohjeen aikoinaan Snellmanin sivuilla ja sovelsin siitä itselle mieluisemman. Kyseisen ohjeen tuotos oli omaan makuuni liian suolainen ja turhan tuhtia tavaraa huiman kermamäärän vuoksi. No ei se tämä minunkaan terveysversio ole ;) Ohje ei muutenkaan ollut toimiva.
Tätä voi hyvin tarjota juhlapäivän ruokana tai vaikka ylipäätään hemmotteluna rakkailleen. Tein tällä kertaa kaveriksi basmatiriisiä ja uudensadon porkkanoita glaseerattuna. Huijausvalkosipuliperunat (retikkakermaperunat) ovat myös hyvä lisuke härkäruukun kylkeen. Kirjoittelen Tinskun keittiön ohjeen niihin tähän samaiseen postaukseen :)
Riittoisuus neljälle (4)
Tarvitset:
400 g naudan paistisuikaletta
1 sipuli
1.5 rkl sinappia
3/4 dl soijakastiketta
4 dl kuohukermaa
2 dl ruokakermaa (15%)
paistamiseen nokare voita
reilusti mustapippuria myllystä kastikkeeseen
1. Paista pannulla naudan paistisuikaleet ja pieneksi hakattu sipuli voissa.
2. Laita kattilaan soija ja sinappi, sekoita ne keskenään. Lisää kerma joukkoon ja anna hieman kiehahtaa.
3. Lisää sekaan lihasuikaleet + sipuli ja hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Tarjoile riisin kera.
VINKKI!
Saat ruoka-annoksesta vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivan korvaamalla riisin retikkakermaperunoilla :)
Valkosipuliretikat neljälle (4)
Tarvitset:
500-600g retikkaa
2dl luomukermaa
juustoraastetta
2-3 kynttä valkosipulia
suolaa ja pippuria myllystä
1. Kuori retikka ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Murskaa valkosipulit.
2. Voitele pieni uunivuoka ja lado puolet retikkasiivuista pohjalle. Ripottele valkosipulia ja rouhi suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan.
3. Ripottele väliin juustoraastetta ja lisää vuokaan loput retikat. Toista suola, mustapippuri ja juustoraaste.
4. Kaada vuokaan 2dl kermaa. Paista 180*c noin 45-60 min. Peitä paistos foliolla noin puolentunnin jälkeen tai kun paistos on mielestäsi saanut kauniisti väriä.
Tämä retikkaperunoiden ohje löytyy Tinskun keittiössä-blogista :)
http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/02/karpaajan-valkosipuliperunat-retikasta.html
Glaseeratut uuden sadon porkkanat
Riittoisuus kahdelle
Tarvitset:
6 uuden sadon porkkanaa
25g voita
2.5 dl vettä
0.5 tl suolaa
2 rkl sokeria
Hienonnettua ruohosipulia
1. Sekoita pannulla voi, vesi, sokeri ja suola. Kun ainekset ovat sekoittuneet lisää pannulle huolellisesti pestyt porkkanat.
2. Keittele keskilämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta napakoita (minulla meni reilu 20 minuuttia, porkkanat alkoivat olla jo aika suuria).
3. Nosta lopuksi lämpöä reilusti, jotta saat seoksen pannulla poreilemaan reippaasti ja sitä kautta karamellisoitumaan.
4. Ripottele yrtit päälle, kun porkkanat ovat valmiita ja seos on karamellisoitunut.
Ohje on muokkaus määriltään Kivistössä-blogista.
http://www.lily.fi/blogit/kivistossa/karamellinkiiltavat-porkkanat
Teen yleensä tätä silloin, kun naudan paistisuikaletta sattuu olemaan -30% lapulla kaupassa. Silloin hinnaksi lihalle jää hieman reilu neljä euroa. Näin härkäruukun ohjeen aikoinaan Snellmanin sivuilla ja sovelsin siitä itselle mieluisemman. Kyseisen ohjeen tuotos oli omaan makuuni liian suolainen ja turhan tuhtia tavaraa huiman kermamäärän vuoksi. No ei se tämä minunkaan terveysversio ole ;) Ohje ei muutenkaan ollut toimiva.
Tätä voi hyvin tarjota juhlapäivän ruokana tai vaikka ylipäätään hemmotteluna rakkailleen. Tein tällä kertaa kaveriksi basmatiriisiä ja uudensadon porkkanoita glaseerattuna. Huijausvalkosipuliperunat (retikkakermaperunat) ovat myös hyvä lisuke härkäruukun kylkeen. Kirjoittelen Tinskun keittiön ohjeen niihin tähän samaiseen postaukseen :)
Riittoisuus neljälle (4)
Tarvitset:
400 g naudan paistisuikaletta
1 sipuli
1.5 rkl sinappia
3/4 dl soijakastiketta
4 dl kuohukermaa
2 dl ruokakermaa (15%)
paistamiseen nokare voita
reilusti mustapippuria myllystä kastikkeeseen
1. Paista pannulla naudan paistisuikaleet ja pieneksi hakattu sipuli voissa.
2. Laita kattilaan soija ja sinappi, sekoita ne keskenään. Lisää kerma joukkoon ja anna hieman kiehahtaa.
3. Lisää sekaan lihasuikaleet + sipuli ja hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
Tarjoile riisin kera.
VINKKI!
Saat ruoka-annoksesta vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivan korvaamalla riisin retikkakermaperunoilla :)
Valkosipuliretikat neljälle (4)
Tarvitset:
500-600g retikkaa
2dl luomukermaa
juustoraastetta
2-3 kynttä valkosipulia
suolaa ja pippuria myllystä
1. Kuori retikka ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Murskaa valkosipulit.
2. Voitele pieni uunivuoka ja lado puolet retikkasiivuista pohjalle. Ripottele valkosipulia ja rouhi suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan.
3. Ripottele väliin juustoraastetta ja lisää vuokaan loput retikat. Toista suola, mustapippuri ja juustoraaste.
4. Kaada vuokaan 2dl kermaa. Paista 180*c noin 45-60 min. Peitä paistos foliolla noin puolentunnin jälkeen tai kun paistos on mielestäsi saanut kauniisti väriä.
Tämä retikkaperunoiden ohje löytyy Tinskun keittiössä-blogista :)
http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/02/karpaajan-valkosipuliperunat-retikasta.html
Glaseeratut uuden sadon porkkanat
Riittoisuus kahdelle
Tarvitset:
6 uuden sadon porkkanaa
25g voita
2.5 dl vettä
0.5 tl suolaa
2 rkl sokeria
Hienonnettua ruohosipulia
1. Sekoita pannulla voi, vesi, sokeri ja suola. Kun ainekset ovat sekoittuneet lisää pannulle huolellisesti pestyt porkkanat.
2. Keittele keskilämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta napakoita (minulla meni reilu 20 minuuttia, porkkanat alkoivat olla jo aika suuria).
3. Nosta lopuksi lämpöä reilusti, jotta saat seoksen pannulla poreilemaan reippaasti ja sitä kautta karamellisoitumaan.
4. Ripottele yrtit päälle, kun porkkanat ovat valmiita ja seos on karamellisoitunut.
Ohje on muokkaus määriltään Kivistössä-blogista.
http://www.lily.fi/blogit/kivistossa/karamellinkiiltavat-porkkanat
Härkäruukku
Reviewed by Kirsi
on
22.03
Rating:
Ei kommentteja: