Tänään on taas tuulinen ja harmaa päivä, joten mieleni teki jotain lohturuokaa.
Lähdimme sitten makumatkalle Italiaan. Tuoreet yrtit, täyteläinen tomaattikastike jossa juustoisat lihapullat hautuvat kypsiksi on napakymppi valinta koleaan päivään! :)
Lähde sinäkin italianmatkalle tämän ruoan saattelemana <3
Lisäksi tarvitset vielä spagettia ja vaikkapa kummisetä-elokuvan, nautinto on taattu :)
Tarvitset:
Lihapullat (22 kpl)
400 g naudanjauhelihaa
1 dl kermaa
½ dl korppujauhoja
4 rkl parmesania raastettuna (ei valmisraastetta!)
1 kananmuna
½ sipuli erittäin hienoksi pilkottuna
1 ½ kpl valkosipulinkynsiä
pieni pala punaista chiliä
muutamia rouhaisuja mustapippuria myllystä
1.5 rkl worcester-maustekastiketta
suolaa
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1.5 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
Tomaattikastike:
2 prk kuorittuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
½ sipuli
1 ½ valkosipulinkynsiä
suolaa
3-4 rouhaisua mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria
1 rkl oreganoa
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä sipulin kuullotukseen
1. Laita korppujauhot turpoamaan kermaan. Silppua sipulit hienoksi ja raasta parmesan.
2. Sekoita lihapullamassan ainekset keskenään ja muotoile lihapullat valmiiksi lautaselle.
VINKKI! Kostuta kädet haalealla vedellä, niin muotoileminen on helpompaa. Voit paistaa pannulla koepalan jonka jälkeen tiedät onko mausteita omaan mieleen tarpeeksi.
3. Paloittele kuorettomat tomaatit (säästä neste!), sipulit ja basilika.
4. Kuulota hienonnettu sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää joukkoon tomaattipalat sekä niiden neste.
5. Mausta tomaattikastike ja anna hautua puolisen tuntia, tarkista tässä vaiheessa maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
6. Lisää lihapullat varovasti tomaattikastikkeen joukkoon ja hauduta reilu puoli tuntia, että kypsyvät. Älä kääntele lihapullia kastikkeessa ennen kuin näyttävät päältä päin vähän kypsyneen, muuten saattavat hajota. Lisää kourallinen silputtua basilikaa joukkoon.
7. Lihapullakastikkeen kypsennyksen loppuvaiheessa laita spagetti kiehumaan, että tarjottavat ovat yhtä aikaa valmiita. Raasta parmesania annoksen päälle.
Lähdimme sitten makumatkalle Italiaan. Tuoreet yrtit, täyteläinen tomaattikastike jossa juustoisat lihapullat hautuvat kypsiksi on napakymppi valinta koleaan päivään! :)
Lähde sinäkin italianmatkalle tämän ruoan saattelemana <3
Lisäksi tarvitset vielä spagettia ja vaikkapa kummisetä-elokuvan, nautinto on taattu :)
Tarvitset:
Lihapullat (22 kpl)
400 g naudanjauhelihaa
1 dl kermaa
½ dl korppujauhoja
4 rkl parmesania raastettuna (ei valmisraastetta!)
1 kananmuna
½ sipuli erittäin hienoksi pilkottuna
1 ½ kpl valkosipulinkynsiä
pieni pala punaista chiliä
muutamia rouhaisuja mustapippuria myllystä
1.5 rkl worcester-maustekastiketta
suolaa
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1.5 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
Tomaattikastike:
2 prk kuorittuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
½ sipuli
1 ½ valkosipulinkynsiä
suolaa
3-4 rouhaisua mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria
1 rkl oreganoa
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä sipulin kuullotukseen
1. Laita korppujauhot turpoamaan kermaan. Silppua sipulit hienoksi ja raasta parmesan.
2. Sekoita lihapullamassan ainekset keskenään ja muotoile lihapullat valmiiksi lautaselle.
VINKKI! Kostuta kädet haalealla vedellä, niin muotoileminen on helpompaa. Voit paistaa pannulla koepalan jonka jälkeen tiedät onko mausteita omaan mieleen tarpeeksi.
3. Paloittele kuorettomat tomaatit (säästä neste!), sipulit ja basilika.
4. Kuulota hienonnettu sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää joukkoon tomaattipalat sekä niiden neste.
5. Mausta tomaattikastike ja anna hautua puolisen tuntia, tarkista tässä vaiheessa maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
6. Lisää lihapullat varovasti tomaattikastikkeen joukkoon ja hauduta reilu puoli tuntia, että kypsyvät. Älä kääntele lihapullia kastikkeessa ennen kuin näyttävät päältä päin vähän kypsyneen, muuten saattavat hajota. Lisää kourallinen silputtua basilikaa joukkoon.
7. Lihapullakastikkeen kypsennyksen loppuvaiheessa laita spagetti kiehumaan, että tarjottavat ovat yhtä aikaa valmiita. Raasta parmesania annoksen päälle.
Lihapullat tomaattikastikkeessa
Reviewed by Kirsi
on
0.14
Rating:
Ei kommentteja: