Club Sandwicheistä jäi yli broileria ja se piti jatkojalostaa johonkin.
Päädyin simppeliin ratkaisuun, salaattiin. Vielä ripaus historiaa ennen ohjetta :)
Caesar-salaatin kehitti ravintoloitsija Caesar Cardini, italialaissiirtolainen joka työskenteli ravintoloissa Meksikossa ja Yhdysvalloissa.
Cardini asui San Diegossa Kaliforniassa, mutta työskenteli rajan takana Tijuanassa kieltolain aikana. Hänen tyttärensä Rosa (1928–2003) muisteli, että Cardini keksi salaatin 4. heinäkuuta 1924 kun Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlinta oli tyhjentänyt keittiön raaka-aineista. Oli käytettävä mitä sattui olemaan,
ja Cardini keksi myös mennä sekoittamaan salaatin kastikkeen asiakkaiden pöydän ääreen.
Riittoisuus kahdelle (2)
Tarvitset:
2 broilerin ohutleikettä
½ punttia romaine-salaattia
vähän toista salaattia kaveriksi (itsellä oli omaa kasvattamaa lehtisalaattia)
parmesaania lastuina
2 paahtoleipäviipaletta
öljyä
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
4 anjovisfileetä
½ tl worcester-maustekastiketta
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
½ tl sitruunamehua
½ tl dijon-sinappia
rouhaisu mustapippuria myllystä
1. Kypsennä ohutleikkeet ja mausta ne mieleiseksesi (suola ja pippuri on aika perus). Minulla oli hunajamarinoituja, lisäsin ripauksen suolaa. Paloittele noin 1cm x 1cm paloiksi.
2. Revi salaatinlehdet ja asettele ne lautasille. Lisää sen jälkeen broileripalat.
3. Siivuta kuorimaveitsellä parmesaanista lastuja salaattiannosten päälle.
4. Pilko valkosipuli ja anjovisfileet todella pieneksi. Sekoita kaikki kastikeainekset kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella (näin pienestä määrästä soseutus ei ole helppoa, joten suosittelen silppuamaan veitsellä todella pieneksi ainekset).
5. Kaada kastiketta annoksien päälle.
6. Leikkaa paahtoleipäsiivuista reunat pois ja paloittele 1cm x 1cm paloiksi. Paloittele valkosipulinkynsi.
7. Paahda krutongit kullanruskeiksi öljyssä valkosipulinpalojen kanssa. Asettele leipäpalat salaatin päälle.
Kastikkeen ohje on muunneltu määrä Hellapoliisin ohjeesta. Alkuperäinen löytyy täältä:
https://www.hellapoliisi.fi/broileri-ja-kanaruoat/kana-caesarsalaatti/
Päädyin simppeliin ratkaisuun, salaattiin. Vielä ripaus historiaa ennen ohjetta :)
Caesar-salaatin kehitti ravintoloitsija Caesar Cardini, italialaissiirtolainen joka työskenteli ravintoloissa Meksikossa ja Yhdysvalloissa.
Cardini asui San Diegossa Kaliforniassa, mutta työskenteli rajan takana Tijuanassa kieltolain aikana. Hänen tyttärensä Rosa (1928–2003) muisteli, että Cardini keksi salaatin 4. heinäkuuta 1924 kun Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlinta oli tyhjentänyt keittiön raaka-aineista. Oli käytettävä mitä sattui olemaan,
ja Cardini keksi myös mennä sekoittamaan salaatin kastikkeen asiakkaiden pöydän ääreen.
Riittoisuus kahdelle (2)
Tarvitset:
2 broilerin ohutleikettä
½ punttia romaine-salaattia
vähän toista salaattia kaveriksi (itsellä oli omaa kasvattamaa lehtisalaattia)
parmesaania lastuina
2 paahtoleipäviipaletta
öljyä
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
4 anjovisfileetä
½ tl worcester-maustekastiketta
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä
½ tl sitruunamehua
½ tl dijon-sinappia
rouhaisu mustapippuria myllystä
1. Kypsennä ohutleikkeet ja mausta ne mieleiseksesi (suola ja pippuri on aika perus). Minulla oli hunajamarinoituja, lisäsin ripauksen suolaa. Paloittele noin 1cm x 1cm paloiksi.
2. Revi salaatinlehdet ja asettele ne lautasille. Lisää sen jälkeen broileripalat.
3. Siivuta kuorimaveitsellä parmesaanista lastuja salaattiannosten päälle.
4. Pilko valkosipuli ja anjovisfileet todella pieneksi. Sekoita kaikki kastikeainekset kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella (näin pienestä määrästä soseutus ei ole helppoa, joten suosittelen silppuamaan veitsellä todella pieneksi ainekset).
5. Kaada kastiketta annoksien päälle.
6. Leikkaa paahtoleipäsiivuista reunat pois ja paloittele 1cm x 1cm paloiksi. Paloittele valkosipulinkynsi.
7. Paahda krutongit kullanruskeiksi öljyssä valkosipulinpalojen kanssa. Asettele leipäpalat salaatin päälle.
Kastikkeen ohje on muunneltu määrä Hellapoliisin ohjeesta. Alkuperäinen löytyy täältä:
https://www.hellapoliisi.fi/broileri-ja-kanaruoat/kana-caesarsalaatti/
Kana-caesarsalaatti
Reviewed by Kirsi
on
15.32
Rating:
Ei kommentteja: