Tämä on ehdoton lemppari kaaliruokani. Kääryleet menevät sellaisenaan tai esim perunoiden ja kermakastikkeen kera.
Aikaahan tekeminen vie ja on vähän näpertelyä, mutta lopussa kiitos seisoo! :)
Tarvitset:
1 keskikokoinen kaali (n. 1,5kg)
(ison kattilan, 5 litrainen)
kaalin keitinvettä jemmaan joku 5dl
1,5dl puuroriisiä (raakana)
400g jauhelihaa
1 sipuli
1rkl soijakastiketta
rouhittua valkosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
1 kananmuna
kermaa 2,5dl
tummaa siirappia
Keitä puuroriisi kypsäsi, valuta neste pois ja anna jäähtyä rauhassa esim erillisessä astiassa jouduttaaksesi jäähtymistä.
Koverra kaalin kanta pois.
Keitä kaalia isossa kattilassa suolavedessä. Irroittele lehtiä sitä mukaa kun irtoavat.
Haarukat toimii tässä hyvin työvälineenä. Valuta lehdistä ylimääräinen neste pois ja raaputa lehtiruodot ohuemmaksi.
Säästä kaalin keitinlientä erilliseen astiaan!
Sekoita kypsän riisin joukkoon jauheliha, sipulihake, mausteet ja kananmuna.
Laita kaalinlehdelle 1-2 rkl täytettä lehden koosta riippuen. Kääri paketiksi (ensin alapuoli, sitten sivut ja sen jälkeen rullalle).
Kun kääryleet on kääritty voideltuun vuokaan, sekoita kaalin keitinveteen siirappia ja kermaa. Kaada kääryleiden päälle.
Tämä auttaa siinä, että kääryleistä tulee meheviä :) Valuta siirappia vielä erikseen päälle kauniin värin saamiseksi.
Paista reilu 15 minuuttia 225 asteessa, että kääryleet saavat väriä.
Tiputa lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä noin 1,5h.
Nauti puolukoiden kera.
Aikaahan tekeminen vie ja on vähän näpertelyä, mutta lopussa kiitos seisoo! :)
Tarvitset:
1 keskikokoinen kaali (n. 1,5kg)
(ison kattilan, 5 litrainen)
kaalin keitinvettä jemmaan joku 5dl
1,5dl puuroriisiä (raakana)
400g jauhelihaa
1 sipuli
1rkl soijakastiketta
rouhittua valkosipulia
mustapippuria myllystä
suolaa
1 kananmuna
kermaa 2,5dl
tummaa siirappia
Keitä puuroriisi kypsäsi, valuta neste pois ja anna jäähtyä rauhassa esim erillisessä astiassa jouduttaaksesi jäähtymistä.
Koverra kaalin kanta pois.
Keitä kaalia isossa kattilassa suolavedessä. Irroittele lehtiä sitä mukaa kun irtoavat.
Haarukat toimii tässä hyvin työvälineenä. Valuta lehdistä ylimääräinen neste pois ja raaputa lehtiruodot ohuemmaksi.
Säästä kaalin keitinlientä erilliseen astiaan!
Sekoita kypsän riisin joukkoon jauheliha, sipulihake, mausteet ja kananmuna.
Laita kaalinlehdelle 1-2 rkl täytettä lehden koosta riippuen. Kääri paketiksi (ensin alapuoli, sitten sivut ja sen jälkeen rullalle).
Kun kääryleet on kääritty voideltuun vuokaan, sekoita kaalin keitinveteen siirappia ja kermaa. Kaada kääryleiden päälle.
Tämä auttaa siinä, että kääryleistä tulee meheviä :) Valuta siirappia vielä erikseen päälle kauniin värin saamiseksi.
Paista reilu 15 minuuttia 225 asteessa, että kääryleet saavat väriä.
Tiputa lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä noin 1,5h.
Nauti puolukoiden kera.
Kaalikääryleet
Reviewed by Kirsi
on
12.52
Rating:
Ei kommentteja: