Tämä on ollut kautta aikojen suosikkiohjeeni voisarviin.
Löytyy yläasteaikaisesta kotitalouskirjastani (Hyvää Pataa) ja en ole reseptiä sen enemmälti muunnellut kuin välillä tuplannut ohjeen (koska nämä vie kielen mennessään!) ja lisännyt täytettä näihin, alkuperäisessä ohjeessa ei sellaisia ole. Ihania esim eväsretkelle tai kahvin kanssa nautittavaksi.
Voisarvet, croisantit
8kpl
1 ½ dl maitoa
30g hiivaa
½ kananmuna (itsellä menee kokonainen voiteluun)
½ tl suolaa
75g margariinia tai voita
noin 4 dl vehnäjauhoja
100-150g juustoraastetta (kermajuusto käy hyvin, esim kotimaista-merkin)
1/4 pkt korppukinkkua kuutioituna
Voiteluun:
½ kananmuna (ohjeesta poiketen olen käyttänyt kokonaisen)
1. Pilko kinkku kuutioksi ja raasta juusto.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää suola, ½ munaa ja jauhot. Alusta pehmeä rasva viimeisenä.
3. Vaivaa taikina leipomisalustalla hyvin sitkeäksi, jotta sarvet
eivät repeilisi paistamisen aikana.
4. Kaaviloi taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan
sektoriin taikinapyörällä tai veitsellä.
5. Lisää sektoreihin leveämpään puoleen kinkkukuutiota ja juustoraastetta.
6. Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveästä reunasta.
Pane sarvet pellille leivinpaperille vähän kaarelle.
7. Kohota voisarvet lämpimässä vedottomassa paikassa hyvin ja voitele
ne munalla. Ripottele pinnalle pieniä kaurahiutaleita tai juustoa.
8. Pane sarvet uunin keskitasoon 250 asteeseen, mutta alenna lämpö heti 225 asteeseen ja paista sarvia 10-12 minuuttia.
Löytyy yläasteaikaisesta kotitalouskirjastani (Hyvää Pataa) ja en ole reseptiä sen enemmälti muunnellut kuin välillä tuplannut ohjeen (koska nämä vie kielen mennessään!) ja lisännyt täytettä näihin, alkuperäisessä ohjeessa ei sellaisia ole. Ihania esim eväsretkelle tai kahvin kanssa nautittavaksi.
Voisarvet, croisantit
8kpl
1 ½ dl maitoa
30g hiivaa
½ kananmuna (itsellä menee kokonainen voiteluun)
½ tl suolaa
75g margariinia tai voita
noin 4 dl vehnäjauhoja
100-150g juustoraastetta (kermajuusto käy hyvin, esim kotimaista-merkin)
1/4 pkt korppukinkkua kuutioituna
Voiteluun:
½ kananmuna (ohjeesta poiketen olen käyttänyt kokonaisen)
1. Pilko kinkku kuutioksi ja raasta juusto.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää suola, ½ munaa ja jauhot. Alusta pehmeä rasva viimeisenä.
3. Vaivaa taikina leipomisalustalla hyvin sitkeäksi, jotta sarvet
eivät repeilisi paistamisen aikana.
4. Kaaviloi taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan
sektoriin taikinapyörällä tai veitsellä.
5. Lisää sektoreihin leveämpään puoleen kinkkukuutiota ja juustoraastetta.
6. Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveästä reunasta.
Pane sarvet pellille leivinpaperille vähän kaarelle.
7. Kohota voisarvet lämpimässä vedottomassa paikassa hyvin ja voitele
ne munalla. Ripottele pinnalle pieniä kaurahiutaleita tai juustoa.
8. Pane sarvet uunin keskitasoon 250 asteeseen, mutta alenna lämpö heti 225 asteeseen ja paista sarvia 10-12 minuuttia.
Kinkku-juusto croisantit
Reviewed by Kirsi
on
13.25
Rating:
Ei kommentteja: