Eihän niiden aina tarvitse olla pihvejä, tee vaihteeksi lihapullia! :) Itse miellän mukavammaksi pyöritellä niitä. Kapriksesta en ole juuri koskaan välittänyt, sillä sitä ei löydy ohjeestakaan ;) Vaikka liputankin itse valmistetun ruoan puolesta, on välillä mukava käyttää oikotietä onneen (maultaan osuu nappiin!) ja itse maustamisen sijaan käyttää ranskalaista sipulikeittoainespussia. Mikäli et halua sipulikeittopussukkaa käyttää, voit maustaa lihapullat suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla, soijalla (tai worcester-maustekastikkeella) ja sipulilla. Kapriksen ystävät lisäävät edellä mainittuja tuotteita myös :)
Tarvitset:
800g sika-nauta jauhelihaa
1 kananmuna
2 pss ranskalaista sipulikeittoa
4 etikkapunajuurta
Nosta jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.
Raasta punajuuret raastinraudalla, voit puristella ylimääräistä nestettä pois niistä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna massan maustua puolisen tuntia. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile esim perunamuusin ja ruskean kastikkeen kanssa.
VINKKI!
Jos haluat lihapullille rapean pinnan, mutta pehmeän sisuksen, paista 225 asteessa noin sama aika :)
Tarvitset:
800g sika-nauta jauhelihaa
1 kananmuna
2 pss ranskalaista sipulikeittoa
4 etikkapunajuurta
Nosta jauheliha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.
Raasta punajuuret raastinraudalla, voit puristella ylimääräistä nestettä pois niistä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna massan maustua puolisen tuntia. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile esim perunamuusin ja ruskean kastikkeen kanssa.
VINKKI!
Jos haluat lihapullille rapean pinnan, mutta pehmeän sisuksen, paista 225 asteessa noin sama aika :)
Lindströmin lihapullat
Reviewed by Kirsi
on
20.36
Rating:
Ei kommentteja: