Tykkään kovasti kaaliruoista ja kaalilaatikko sijoittuu kärkipäähän suosikeissani.
Makeahko, pitkään hautunut laatikko on maukasta ja maku paranee entisestään seuraavana päivänä. Meillä kaalia ei keitetä, vaan kaalisilppu kuulotetaan pannulla voissa. Opin tämän tavan joskus reilu kymmenen vuotta sitten. Vaikuttaa makuun, usko pois :)
Tarvitset:
1 keskikokoinen kaali
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl puuroriisiä
n. 1l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
tummaa siirappia
(voita kaalin kuulottamiseen)
mustapippuria myllystä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
suolaa
Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää joukkoon sipulihake, pyörittele hetki pannulla.
Sekoita sen jälkeen puuroriisi raakana jauhelihan joukkoon.
Kuulota pilkkomasi kaalit pannulla voissa.
Keitä ohessa lihaliemi. Lisää lihaliemen joukkoon siirappia mieluinen määrä.
Tämä on kätevä tapa sinällään, että siirappi liukenee nesteeseen ja maustaa siten koko ruoan :)
Sekoita kaalit ja jauheliha öljyttyyn uunivuokaan. Lisää lihaliemi joukkoon niin, että nestettä on ruoan pinnalle asti.
Paista uunissa ensin 225 asteessa sen aikaa, että laatikon pinta ottaa väriä.
Sen jälkeen tiputa lämpö 175 asteeseen ja pidä siinä parisen tuntia. Jos laatikon pinta alkaa tummua, aseta foliota päälle.
Pitkä kypsennysaika takaa herkullisen maun. Nauti kohmeisten puolukoiden kera :)
Makeahko, pitkään hautunut laatikko on maukasta ja maku paranee entisestään seuraavana päivänä. Meillä kaalia ei keitetä, vaan kaalisilppu kuulotetaan pannulla voissa. Opin tämän tavan joskus reilu kymmenen vuotta sitten. Vaikuttaa makuun, usko pois :)
Tarvitset:
1 keskikokoinen kaali
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl puuroriisiä
n. 1l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
tummaa siirappia
(voita kaalin kuulottamiseen)
mustapippuria myllystä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
suolaa
Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää joukkoon sipulihake, pyörittele hetki pannulla.
Sekoita sen jälkeen puuroriisi raakana jauhelihan joukkoon.
Kuulota pilkkomasi kaalit pannulla voissa.
Keitä ohessa lihaliemi. Lisää lihaliemen joukkoon siirappia mieluinen määrä.
Tämä on kätevä tapa sinällään, että siirappi liukenee nesteeseen ja maustaa siten koko ruoan :)
Sekoita kaalit ja jauheliha öljyttyyn uunivuokaan. Lisää lihaliemi joukkoon niin, että nestettä on ruoan pinnalle asti.
Paista uunissa ensin 225 asteessa sen aikaa, että laatikon pinta ottaa väriä.
Sen jälkeen tiputa lämpö 175 asteeseen ja pidä siinä parisen tuntia. Jos laatikon pinta alkaa tummua, aseta foliota päälle.
Pitkä kypsennysaika takaa herkullisen maun. Nauti kohmeisten puolukoiden kera :)
Kaalilaatikko
Reviewed by Kirsi
on
13.41
Rating:
Ei kommentteja: