Jo puhuttaessa aurinkoisista teeleivistä leviää pieni hymynkare kasvoille. Nämä ovat olleet ensikosketus leipomiseen nuorena. Yläasteella ensimmäisellä kotitaloustunnilla tehtiin näitä, tulee nostalginen olo joka kerta näitä maistellessa :) Ohje löytyy kotitalouskirjasta nimeltään Hyvää Pataa. Todella loistava kirja sisällöltään ja kattaa mielestäni perusjutut monipuolisesti, niin ruoanlaitosta kuin myös arkiaskareista esim vaikka pyykinpesun opettelusta :)
Jos haluat tehdä pellillisen, niin ohje pitää ainakin tuplata :)
2dl hiivaleipäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 mautemitta suolaa
1rkl öljyä
1dl maitoa
1dl porkkaraastetta
1dl juustoraastetta
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja suojaa pelti leivinpaperilla.
2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
3. Lisää öljy, maito, porkkana- ja juustoraaste. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
4. Lusikoi taikina leivinpaperille. Ripottele hiukan jauhoja taikinan päälle ja taputtele se 1cm:n paksuiseksi leiväksi.
5. Tee taikinapyörällä leivän pintaan valmiiksi taitoskohdat ja pistele leipä haarukalla, jotta siihen ei tulisi paistumisen aikana kohokuorta.
6. Paista leipää uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Jos haluat tehdä pellillisen, niin ohje pitää ainakin tuplata :)
2dl hiivaleipäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 mautemitta suolaa
1rkl öljyä
1dl maitoa
1dl porkkaraastetta
1dl juustoraastetta
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja suojaa pelti leivinpaperilla.
2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
3. Lisää öljy, maito, porkkana- ja juustoraaste. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
4. Lusikoi taikina leivinpaperille. Ripottele hiukan jauhoja taikinan päälle ja taputtele se 1cm:n paksuiseksi leiväksi.
5. Tee taikinapyörällä leivän pintaan valmiiksi taitoskohdat ja pistele leipä haarukalla, jotta siihen ei tulisi paistumisen aikana kohokuorta.
6. Paista leipää uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Aurinkoiset teeleivät
Reviewed by Kirsi
on
11.19
Rating:
Ei kommentteja: