Lasagne. Kaukana tervellisestä, mutta mitä parhainta lohturuokaa joka saa kenet tahansa hyvälle tuulelle.
Meidän lasagne on tehty jo vuosia täysjyvästä enkä enää edes millaista tavallinen oli.
Kastiketta pitää olla reilusti ja sen tulee olla täyteläistä.
Kokoamistapani ei ole oikea, mutta tykkään laittaa juustokastiketta joka kerrokseen, tulee ihanan mehevää :)
Täysjyvälasagne
Jauhelihatäyte:
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 porkkanaa raasteena
vettä noin 4 dl
suolaa
mustapippuria myllystä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
worcester-kastiketta
Juustokastike:
noin 90g voita
1 dl vehnäjauhoja
reilu litra kevytmaitoa
150g pss punaleima emmental-juustoraastetta (säästä tästä osa lasagnen pinnalle!)
1/4tl muskottipähkinäjauhetta
aromisuolaa
noin 3/4pkt täysjyvälasagnelevyjä
Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulihake, mausta.
Lisää sitten joukkoon porkkanaraaste ja pyörittele hetki pannulla.
Lisää sitten valkosipulihake, sekoittele.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja vettä nesteeksi.
Anna hautua ainakin tunti, mielellään pidempäänkin täyteläisen maun takaamiseksi :)
Voit aloittaa juustokastikkeen tekemisen jauhelihan hautumisen loppuvaiheessa.
Sulata kattilassa voi. Kun voi alkaa kuplia, lisää joukkoon jauhot koko ajan sekoittaen.
Anna vehnäjauho-voi-seoksen kuplia hetki ja lisää sen jälkeen maito norona joukkoon vispilällä sekoittaen. Näin vältät jauhopaakkujen syntymisen. Käytin itse maitoa noin 11dl, sopivan sakeudun huomaa kyllä :)
Sekoittele koko ajan pohjaa myöten ettei kastike pääse palamaan pohjaan.
Kun kastike on kuplinut viitisen minuuttia, lisää joukkoon 3/4 pussia juustoraastetta.
Kun juusto on sulanut, lisää joukkoon 1/4tl muskottipähkinää ja mausta aromisuolalla.
Aloita laittamalla juustokastiketta öljytyn uunivuoan pohjalle,
sitten levyjä --> bolognesea --> juustokastiketta --> levyjä.
Toista niin kauan kuin kastikkeita riittää.
Muista säästää juustokastiketta päällimmäisen levykerroksen päälle ja juustoraastetta pinnalle!
Kypsennä uunissa 175 asteessa 45min ja sen jälkeen anna vetäytyä vähintään 15min, mieluummin pitempään.
Tarjoa esim fetasalaatin kera :)
Meidän lasagne on tehty jo vuosia täysjyvästä enkä enää edes millaista tavallinen oli.
Kastiketta pitää olla reilusti ja sen tulee olla täyteläistä.
Kokoamistapani ei ole oikea, mutta tykkään laittaa juustokastiketta joka kerrokseen, tulee ihanan mehevää :)
Täysjyvälasagne
Jauhelihatäyte:
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 porkkanaa raasteena
vettä noin 4 dl
suolaa
mustapippuria myllystä
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
worcester-kastiketta
Juustokastike:
noin 90g voita
1 dl vehnäjauhoja
reilu litra kevytmaitoa
150g pss punaleima emmental-juustoraastetta (säästä tästä osa lasagnen pinnalle!)
1/4tl muskottipähkinäjauhetta
aromisuolaa
noin 3/4pkt täysjyvälasagnelevyjä
Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulihake, mausta.
Lisää sitten joukkoon porkkanaraaste ja pyörittele hetki pannulla.
Lisää sitten valkosipulihake, sekoittele.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja vettä nesteeksi.
Anna hautua ainakin tunti, mielellään pidempäänkin täyteläisen maun takaamiseksi :)
Voit aloittaa juustokastikkeen tekemisen jauhelihan hautumisen loppuvaiheessa.
Sulata kattilassa voi. Kun voi alkaa kuplia, lisää joukkoon jauhot koko ajan sekoittaen.
Anna vehnäjauho-voi-seoksen kuplia hetki ja lisää sen jälkeen maito norona joukkoon vispilällä sekoittaen. Näin vältät jauhopaakkujen syntymisen. Käytin itse maitoa noin 11dl, sopivan sakeudun huomaa kyllä :)
Sekoittele koko ajan pohjaa myöten ettei kastike pääse palamaan pohjaan.
Kun kastike on kuplinut viitisen minuuttia, lisää joukkoon 3/4 pussia juustoraastetta.
Kun juusto on sulanut, lisää joukkoon 1/4tl muskottipähkinää ja mausta aromisuolalla.
Aloita laittamalla juustokastiketta öljytyn uunivuoan pohjalle,
sitten levyjä --> bolognesea --> juustokastiketta --> levyjä.
Toista niin kauan kuin kastikkeita riittää.
Muista säästää juustokastiketta päällimmäisen levykerroksen päälle ja juustoraastetta pinnalle!
Kypsennä uunissa 175 asteessa 45min ja sen jälkeen anna vetäytyä vähintään 15min, mieluummin pitempään.
Tarjoa esim fetasalaatin kera :)
Täysjyvälasagne
Reviewed by Kirsi
on
0.37
Rating:
Ei kommentteja: