Hyvää ja halpaa ruokaa jauhelihasta, tätä meillä syödään suht usein :)
Ruokakerman voi vaihtaa halutessaan munamaitoon tai lihaliemeen.
Jauheliha-perunalaatikko
Riittoisuus:
Iso uunivuoallinen
Tarvitset:
400g jauhelihaa
1,5kg perunaa
3 porkkanaa
1 iso sipuli
5 valkosipulin kynttä
2kpl 15% purkkia ruokakermaa
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
chilirouhetta
suolaa
lisäksi vähän aromisuolaa perunaviipaleiden pinnalle
worcester-maustekastiketta
Pinnalle voi laittaa juustoa halutessaan
1. Kuori ja siivuta perunat ohuiksi. Huuhtele siivuista enimmät tärkkelykset pois.
2. Ruskista jauheliha, mausta se ja lisää sen jälkeen joukkoon sipulihake, Pyörittele hetki pannulla ja lisää sitten joukkoon porkkanaraaste. Hetken sitä sekoiteltua tarkista maku ja lisää sitten valkosipulisilppu joukkoon. Ei kannata pitää pitkään pannulla, muuten maku muuttuu kitkeräksi.
3. Sivele uunivuokaan öljyä. Lado perunasiivuja ensimmäinen kerros, ripsuta pinnalle mustapippuria ja aromisuolaa tai perunamaustetta. Sitten levitä jauhelihaa perunaviipaleiden päälle ja kermaa norona perään. Toista niin monta kertaa kuin tavaraa riittää. Lopuksi pinnalle kermajuustoa halutessaan.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti tai niin kauan, että liika neste haihtuu. Folio kannattaa paiston loppuvaiheessa laittaa vuoan päälle ettei ruskistu liikaa.
Ruokakerman voi vaihtaa halutessaan munamaitoon tai lihaliemeen.
Jauheliha-perunalaatikko
Riittoisuus:
Iso uunivuoallinen
Tarvitset:
400g jauhelihaa
1,5kg perunaa
3 porkkanaa
1 iso sipuli
5 valkosipulin kynttä
2kpl 15% purkkia ruokakermaa
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
chilirouhetta
suolaa
lisäksi vähän aromisuolaa perunaviipaleiden pinnalle
worcester-maustekastiketta
Pinnalle voi laittaa juustoa halutessaan
1. Kuori ja siivuta perunat ohuiksi. Huuhtele siivuista enimmät tärkkelykset pois.
2. Ruskista jauheliha, mausta se ja lisää sen jälkeen joukkoon sipulihake, Pyörittele hetki pannulla ja lisää sitten joukkoon porkkanaraaste. Hetken sitä sekoiteltua tarkista maku ja lisää sitten valkosipulisilppu joukkoon. Ei kannata pitää pitkään pannulla, muuten maku muuttuu kitkeräksi.
3. Sivele uunivuokaan öljyä. Lado perunasiivuja ensimmäinen kerros, ripsuta pinnalle mustapippuria ja aromisuolaa tai perunamaustetta. Sitten levitä jauhelihaa perunaviipaleiden päälle ja kermaa norona perään. Toista niin monta kertaa kuin tavaraa riittää. Lopuksi pinnalle kermajuustoa halutessaan.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti tai niin kauan, että liika neste haihtuu. Folio kannattaa paiston loppuvaiheessa laittaa vuoan päälle ettei ruskistu liikaa.
Jauheliha-perunalaatikko
Reviewed by Kirsi
on
12.36
Rating:
Ei kommentteja: