Vaikka blogin nimessäkin jo ilmenee juttujeni käsittelevän kotiruokaa, niin aloitetaan silti ns. mättöruoalla! :) Edellinen viikko oli oikea kituviikko ja ruoat rajoitteisia budjetin takia. Halusin sitten hemmotella itseäni jollakin herkulla, mutta kaipasin kuitenkin raikasta salaattia lisäksi. Siitäpä se idea sitten lähti, tehdä itse kotipizzan kotzonen kaltainen viritelmä. Eikun vaan tuumasta toimeen, tein taikinaksi oman lemppari sämpylätaikinani, siitä sai kolme isoa kotzonea tehtyä. Täytteenä käytin itse kanaa, ananasta, auraa, punasipulia ja bbq-kastiketta. Tuli muuten todella hyvää eikä ollut edes vaikeaa, olin ihan intopinkeänä koko kokeilun ajan ja tämä ylitti odotukset!
Enemmittä puheitta reseptin pariin...
Kotzone kanalla
Pohja (tästä tulee 3-4kpl):
5dl vettä
pussi kuivahiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
1rkl öljyä
1dl ruisjauhoja
10-11dl vehnäjauhoja
Täytteet per kotzone:
1-1,5 kanapiffiä suikaleena (paista ensin pannulla. Itsellä oli hunajamarinoituja, joten en maustanut lainkaan)
3 ananasrengasta paloiteltuna
reilusti valion aurajuustoa
puolikas punasipuli
bbq-kastiketta oman maun mukaan (Itse käytin Santa Marian original bbq-kastiketta)
juustoraastetta pinnalle
(salaattia, tomaattia ja kurkkua)
salaatinkastike
Mittaa 42 asteinen vesi taikinakulhoon, lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon öljy, ruis- ja vehnäjauhot vähitellen, vaivaa taikina.
Kohota vesihauteessa puolisen tuntia.
Jaa taikina jauhotetulla alustalla kolmeen osaan ja kauli pyöreiksi pizzapohjiksi.
Pohjan päälle sitten tomaattisoosia (tai ketsuppia, niin ei tule kosteahko) ja mieluiset täytteet. Älä täytä reunoille asti!
Tähän täyttämiseen on kahta koulukuntaa, osa täyttää vain puolen pizzasta. Minusta ei ollut hankala taittaa kokonaan täytettyä pizzaa.
Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 20min.
Levitä puolen pizzan päälle salaattia, tomaattia kurkkua jne, käännä toinen puoli sitten päälle.
Nauti! <3
Enemmittä puheitta reseptin pariin...
Tässä kuvasarja tekovaiheista :)
Kotzone kanalla
Pohja (tästä tulee 3-4kpl):
5dl vettä
pussi kuivahiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
1rkl öljyä
1dl ruisjauhoja
10-11dl vehnäjauhoja
Täytteet per kotzone:
1-1,5 kanapiffiä suikaleena (paista ensin pannulla. Itsellä oli hunajamarinoituja, joten en maustanut lainkaan)
3 ananasrengasta paloiteltuna
reilusti valion aurajuustoa
puolikas punasipuli
bbq-kastiketta oman maun mukaan (Itse käytin Santa Marian original bbq-kastiketta)
juustoraastetta pinnalle
(salaattia, tomaattia ja kurkkua)
salaatinkastike
Mittaa 42 asteinen vesi taikinakulhoon, lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon öljy, ruis- ja vehnäjauhot vähitellen, vaivaa taikina.
Kohota vesihauteessa puolisen tuntia.
Jaa taikina jauhotetulla alustalla kolmeen osaan ja kauli pyöreiksi pizzapohjiksi.
Pohjan päälle sitten tomaattisoosia (tai ketsuppia, niin ei tule kosteahko) ja mieluiset täytteet. Älä täytä reunoille asti!
Tähän täyttämiseen on kahta koulukuntaa, osa täyttää vain puolen pizzasta. Minusta ei ollut hankala taittaa kokonaan täytettyä pizzaa.
Paista 220 asteessa uunin keskitasolla noin 20min.
Levitä puolen pizzan päälle salaattia, tomaattia kurkkua jne, käännä toinen puoli sitten päälle.
Nauti! <3
Kotikutoinen kot-kot-kotzone kanalla
Reviewed by Kirsi
on
0.42
Rating:
2 kommenttia:
Kylläpäs tuli hyvää kun tein tavis pizzan tällä ohjeella!! Nostin vaan lämpötilaa vähän 250 kun en tehny tällä kertaa kotzonea😊 ens kerralla kotzone kehiin....😛
Hieno juttu, että on maistunut! :) Kotzonea varten pohjan tulee olla suht paksu (tai ainakin kun täyttää kauttaaltaan), ei sitten murennu alta. Kanaa jäi yli tuolloin ja seuraavana päivänä testasin pannupizzaa muuntelemalla ohjetta vähän ja pienemmäksi, postaan siitä kokeilusta jossain vaiheessa, hyvin onnistui sekin :) Kiitos palautteesta!